Het ultieme verdriet van de LPG

Deze week besloot de Eerste Kamer definitief, als laatste in de rij, tot aansluiting van Grave bij één gemeente ‘Land van Cuijk’ per 1 januari a.s.  Een wijs besluit.
Een bittere pil voor de LPG (Lokale Partij Grave).  Jarenlang bleven zij stug doorstrijden voor een zelfstandige gemeente Grave, ofschoon al in 2018 bij een officiële volksraadpleging duidelijk was geworden dat niet meer dan 42% van de bevolking daar achter stond.
Maar de LPG bleef maar doorgaan met haar zelfstandigheidspolitiek, zogenaamd in het belang van álle inwoners zoals ze altijd zeiden. Totdat in maart van dit jaar een overgrote meerderheid van de Graafse burgers hen definitief afstrafte, met nog amper 25% voor een zelfstandig Grave te kiezen.
Het was een duidelijk bewijs dat ze bij de LPG geen enkele notie hadden over hoe de Graafse inwoners in werkelijkheid over hen dachten. Een gebrek aan voelhorens met de Graafse gemeenschap!
Desondanks wil de LPG in november opnieuw als plaatselijke partij deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente ‘Land van Cuijk’. Een bedroevende vertoning. Ze willen zich feitelijk nog steeds niet neerleggen bij hun verlies.
De plaatselijke partijen in Cuijk, Boxmeer, Mill en St. Anthonis verenigden zich intussen tot één nieuwe lokale partij in het Land van Cuijk onder de naam ‘Team Lokaal’. Maar dan wél in het belang van álle vijf oude gemeenten! 
Het is beter om dáár uw stem bij de verkiezingen op 24 november aan te geven. 
Er moet een definitief einde komen aan de jarenlange schadelijke tweestrijd tussen Grave en de andere vier gemeenten. 
Met eensgezindheid bereiken we meer!  Heus, óók voor Grave.
Louis Sparidans
 
 
 
 
 
alle inhoud op www.gravepolitiek.nl valt onder © en mag niet zonder toestemming gepubliceerd worden.