LPG in verzet

' Ze snappen het nog steeds niet’ zo zei me een van oorsprong fanatieke LPG-aanhanger onlangs. Grave gaat per 1 januari van het komend jaar fuseren met de andere gemeenten in het Land van Cuijk.
Niet omdat de LPG (Lokale Partij Grave) dat wilde, absoluut niet, maar wél praktisch driekwart van de inwoners van Grave, inclusief Escharen, Gassel en Velp, stemden in maart jl. unaniem vóór die fusie. Zij kozen voor een beter bestuur, gezonde financiën en een verantwoorde toekomst. 
En dat is, na al het gehannes van de afgelopen jaren, goed te begrijpen. Met name de LPG was daar verantwoordelijk voor, dat heeft bijna iedereen goed gezien. Onder andere vanwege het schrappen van het merendeel van de subsidies voor instellingen en verenigingen.
Alleen de LPG zélf is nog niet zover. Ze willen nog steeds niet begrijpen, laat staan toegeven, dat ze jarenlang alle inwoners van Grave voor de gek hielden. Daarom bieden ze ook geen excuses aan. Sterker nog, ze gaan in de aanval.
Waar alle andere lokale partijen in de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Mill en Sint Anthonis kozen voor samengaan onder de noemer ‘Team lokaal’, blijft de LPG zich hiertegen verzetten. Zij doen niet aan mee aan samenwerking op lokaal niveau.
Zij hebben besloten om bij de eerstvolgende verkiezingen in november a.s. in haar eentje verder te gaan als ‘Lokale Partij Grave’. Zij willen kennelijk laten zien dat ze het nog steeds niet eens zijn met de fusie. Hoe kortzichtig wil je zijn?
Louis Sparidans