Je zult maar inwoner van gemeente Grave zijn…

…en ook nog eens op het CDA gestemd hebben! Dán kom je van een koude kermis thuis! Jouw partij belooft iedereen vóór de verkiezingen dat één Land van Cuijk een mooi streven is. Zo raar is dat niet, want CDA-Mill, CDA-Boxmeer, CDA-St Anthonis en CDA-Cuijk denken er hetzelfde over. Maarrrrrr…als hun kandidaat-wethouder aan het roer wil, moet het CDA wel van haar geloof vallen! Dat lijkt niet zo moeilijk voor de Christen-Democraten in Grave. Hun eigen uitgesproken mening wordt van tafel geveegd en ze  beloven trouw aan de leer van LPG. Zo gemakkelijk is dat. Als tegenprestatie mogen ze dus een wethouder uit hun midden kiezen. Voortaan grijpt het CDA uit Grave elk middel aan om het herindelingsproces te frustreren. Want zo is het gegaan in gemeente Grave: het CDA verkiest het belang van haar wethouder en het pluche van de raadszetels boven het belang van de inwoners. Je zult maar inwoner van gemeente Grave zijn én op het CDA gestemd hebben!

Afgelopen dinsdag heb ik de raadsvergadering in Grave bezocht. Ik schrok van de onheilspellende sfeer, een wethouder die weigert een raadslid een hand te geven, de machtspolitiek…..’wij hebben de meeste zetels, dus wij zijn de baas’…de geluiden vanuit de zaal die aangaven het totaal niet eens te zijn met de sprekers in de gemeenteraad (dat krijg je als je uit het niets oppert dat bijvoorbeeld Oss een goede herindelingspartner kan zijn), maar liefst een 8-tal insprekers dat zich zorgen maakt over de Graafse samenleving, een gemeentehuis dat uitpuilt omdat er zoveel onvrede is over de begroting, een burgemeester die meerdere malen dreigt met uitzetting omdat de mensen op de publieke tribune zich roeren. 

Hoe bestaat het dat raadsleden, als ze eenmaal gekozen zijn, dénken dat daarmee hun klusje geklaard is. Niets is minder waar. Blijf actief, gebruik jouw sociale antennes, weet en leer van wat er leeft en heb het lef jouw eigen belang los te laten en vol te gaan voor de inwoners van jouw gemeente.

Daarom doe ik een oproep aan de inwoners van Grave: Neem  gewoon zelf de teugels in handen ! Stuur uw zienswijze als inwoner van Grave vóór 24 december naar: Gemeenten Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis t.a.v. de Colleges van B & W o.v.v. Zienswijze CBA herindeling, postbus 7, 5360AA Grave (of digitaal via www.samenopwegnaareennieuwegemeente.nl). De provincie vráágt er zelfs om. Úw zienswijze komt bij de minister terecht. Het is uw laatste kans om het verschil te kunnen maken. 

Dan hoop ik dat u spoedig inwoner van de gemeente Land van Cuijk mag zijn.

Liesbeth van Heeswijk 
alle inhoud op www.gravepolitiek.nl valt onder © en mag niet zonder toestemming gepubliceerd worden.