Zeg maar ja tegen Grave, ja tegen Grave ….

De kogel is door de kerk:  De gemeenteraden van Cuijk, Boxmeer en St. Tunnis bevestigden afgelopen maandagavond nóg eens een keer dat ze willen samengaan in één Land van Cuijk. Met overgrote meerderheid zelfs. Alleen de SP stemde tegen.

Dit maakte de LPG (Lokale Partij Grave) woest, zij zijn en blijven voor een zelfstandig Grave, al vormen ze een minderheid in de Graafse raad. Wél worden ze gesteund door het Graafse CDA, ofschoon die zich op het moment behoorlijk op de vlakte houdt. 

Eigenlijk zou die partij zich best wel willen aansluiten bij bovengenoemde drie gemeenten, maar er zit een CDA-wethouder in het Graafse College van B&W en dan zou hun bestuursakkoord moeten worden open gebroken. Weg wethouder!

Ik maakte eerder al eens een parodie op Wim Sonneveld alias frater Venantius en volgens bronnen binnen ons stadhuis zingt het LPG dat sindsdien geregeld:

‘Zeg maar ja tegen Grave, ja tegen Grave, van je Amen en je Gloria joechee;

Zeg maar ja tegen Grave, ja tegen Grave, anders zegt er ’t volk nog nee’.

De inwoners van Grave willen dit echter in meerderheid niet. Slechts vier op de tien mensen gaven vorig jaar hun stem aan een zelfstandig Grave. Grave kan het niet meer alleen aan. Wie ook maar één keer naar een gemeenteraadsvergadering gaat, merkt het meteen: het gaat geregeld niet goed met Grave. 

Ik beluisterde afgelopen maandag de raadsvergadering in Cuijk. Wat een verademing! Met een burgemeester als Wim Hillenaar aan het roer kan één Land van Cuijk niet meer stuk.

Louis Sparidans
alle inhoud op www.gravepolitiek.nl valt onder © en mag niet zonder toestemming gepubliceerd worden.