Waarom geen kritiek op kritiek?

Het is volkomen volgens de spelregels om de politiek bij tijd en wijle te bekritiseren (ook met naam en toenaam) zo deelde een bekende regionale politicus me onlangs mee. Het gaat immers om openbaar bestuur. In Grave is daarvan de LPG de belangrijkste partij. Ofschoon de LPG slechts door vier op de tien inwoners wordt gesteund, maken zij er wel voornamelijk de dienst uit.

Politici kiezen immers zélf voor een publieke functie. Het is alleen unfair van de politieke partijen in Grave om praktisch nóóit op kritiek te reageren, zo voegde de man eraan toe. Ik stelde daarop dat ik zulks weliswaar jammer vind, maar het is natuurlijk het recht van elke partij om voor het negeren van onwelgevallige kritiek te kiezen. 

De LPG, dat weet elke Gravenaar, houdt beslist niet van kritiek. Dat is ook wel te snappen. Door in te gaan op kritiek stel je je kwetsbaar op. Wie weet wat je daarna allemaal nog meer over je heen krijgt …., zullen ze denken.

Ach, feitelijk is het helemaal niet zo erg dat de LPG nooit weerwoord geeft.  De meeste mensen in Grave weten toch wel hoe de vlag erbij hangt. Onze burgemeester liet onlangs nog optekenen dat hij zijn ambt een prachtbaan vindt en reageert eveneens nooit. Hij vindt het kennelijk wel prima zo.

Tot slot. Ik begrijp dat Mill en Sint Hubert zeer waarschijnlijk óm gaat als het gaat om de fusie met Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis. Nu kan de LPG laten zien wat ze écht waard is!

Louis Sparidans
alle inhoud op www.gravepolitiek.nl valt onder © en mag niet zonder toestemming gepubliceerd worden.